2014. augusztus 30., szombat

A chentrail valóban mérgez


Rendkívül bosszant, hogy az utóbbi időben rohamosan terjednek a chemtrail féle és hozzá hasonló összeesküvés-elméletek. Miért találom bosszantónak? Egyszerűen azért, mert az egész jelenség és gondolkodásmód káros a jövőnkre nézve.
Kritikai gondolkodásnak mutatva magát, a felvilágosultság álarca mögé bújva mellőz mindenféle valódi átgondoltságot, realitást, szkepticizmust. Pont azt a jelenséget erősíti és mutatja be mintaszerűen, ami ellen az ilyen elméleteket hangoztató csoportok oly nagyon küzdeni szeretnének. Nevezetesen a feltétel nélküli hiszékenység, a gondolkodás és alapvető tudásunk mellőzése, ezzel együtt pedig a fejek butaságokkal való akadály nélküli megtömése tükröződik az egész jelenségben.


Miért egyszerűbb elfogadni egy csupán feltételezéseken alapuló gondolatot, mint megérteni alapvető fizikai, kémiai jelenségeket? Olyanokat, amik nem a chemtrail újkeletű cáfolataiként születtek, hanem a tudomány évszázados eredményei. Pedig nem is kellene nagyon messzire menni a bizonyítékokért. Sok esetben elég lenne az általános iskolában tanultakra emlékezni, majd kamatoztatni azokat. Talán a nevelés, az iskola, a tanítók, az oktatási rendszer és a tudományos világ hibája is az, hogy a kitaláció ennyire győzedelmeskedni tud az ész felett.
Egy feltevés cáfolata esetén a bizonyíték hiánya még nem jelenti a feltételezés igazolását. Természetesen joggal mondhatjuk, hogy ez mindkét oldalra igaz. Valóban így is van. Ugyanakkor a racionalitástól teljesen elrugaszkodott magyarázatokat – ha úgy tetszik fantazmagóriákat – szembeállítani az alapvető tényekkel és alapvető tudással, egyszerűen felelőtlenség és számomra nagyfokú butaságról árulkodik.

A chemtrail esetek konkrét cáfolata nem e bejegyzés feladata. A tények feltárására akad forrás bőven. Gondolataim csupán magára a jelenségre és annak hátterére hívják fel a figyelmet. Persze tudjuk, a repülés sokféle környezeti problémáért okolható. A légi forgalomból származó üvegházhatású gázok vagy a kondenzcsíkokból keletkező fátyolfelhőzet bizonyítottan hozzájárul a klímaváltozáshoz. Mégis úgy gondolom, hogy a legnagyobb veszély és leggyorsabban terjedő méreg nem a chemtrail, hanem maga a butaság és hiszékenység!


Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This Share on Tumblr Email This

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése