2014. november 29., szombat

Mesterművek a magasból

  A Földönjáró blog ezúttal a magasból mutat meg izgalmas formákat és színeket. A képek a Google Earth program segítségével a k.h. 19° és ny.h. 161° mentén készültek. A programmal hosszú órákat időzhetünk el és rengetek csodás tájat fedezhetünk fel otthon, kényelmesen a karosszékben ülve. A k.h. 19°-át jelentő hosszúsági kör egyébként Magyarország középső részén halad keresztül. A videó egy hamarosan következő cikksorozat, egy virtuális Föld körüli út kapcsán készült, de a részletekről majd később... Hamarosan jön a folytatás!


Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This Share on Tumblr Email This

2014. november 15., szombat

Földönjáró már a Facebookon is!

  A minap megszületett a Földönjáró saját Facebook oldala. Mostantól könnyebben követhetők a blog bejegyzései, egyszerűbb a kapcsolattartás, a megosztás és kommentelés is. Ha nem vagy Blogspot vagy Google+ felhasználó, de rendelkezel Facebook fiókkal, akkor elég a "Tetszik" gombra kattintanod és követned a blog közösségi oldalát. Az blogspotban megjelenő cikkek automatikusan megosztásra kerülnek a Facebook idővonalon is. Legyél Földönjáró a Facebookon is!



Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This Share on Tumblr Email This

2014. november 8., szombat

Földi édenkertek - Igaz vagy hamis?


 Van a világban még néhány olyan kis "ékszerdoboz", ami egyediségét és különleges értékeit sokáig meg tudta őrizni a világ, de leginkább talán saját maga számára. Az ezeken a helyeken élő népek évszázados vagy sokszor évezredes kultúrát, hagyományokat, vallást, építészetet, zenét, öltözködést őriznek még a hétköznapjaikban is. Nekünk egzotikus és különleges, nekik fontos és mindennapi. . Mások a gyönyörű természeti adottságaikkal érdemelték ki a nagyvilág figyelmét. Az ilyen helyek talán a sokáig tartó elszigeteltségüknek köszönhetik azt, hogy máig azok, amik. 

  Gyorsan zsugorodó világunkban már nem csak a felfedezők, hajósok, kutatók juthatnak el távoli helyekre. Valahogy minden közelebb került egymáshoz. Ezzel együtt elérhetővé és nagyon is kedvelt célponttá váltak az addig csak útifilmekből és leírásokból ismert helyszínek. Vajon áldás vagy átok a hirtelen jött népszerűség? Őrzik-e még ezek a helyek azt, ami egyedivé tette őket. Vajon meddig tudják megtartani identitásukat?


Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This Share on Tumblr Email This