2014. május 30., péntek

Félelmetes csúszómászók?

Vízisikló
Sokan rettegnek a különböző „csúszó-mászó” élőlényektől, legtöbbször ok nélkül. Félelmeink gyakori célpontjai a hüllők és még jobban a hüllők egyik alrendje, a kígyók. A Földön ismert 2400 kígyófajból Magyarországon mindössze hét található meg. Az ismeretek hiányából is táplálkozó félelmek miatt könnyen eshetnek ezek az ártalmatlan állatok az ember áldozatául. Joggal mondhatjuk tehát, hogy nekik több félnivalójuk van tőlünk, mint nekünk tőlük.

Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This Share on Tumblr Email This

2014. május 3., szombat

Megújulás

A változás gyönyörködtet...
Bár továbbra is járjunk nyitott szemmel, nézzünk a lábunk elé és nézzünk szerteszét amerre járunk, a blog neve mostantól megváltozik és Földönjáró blog lesz. A korábbi "Nézz a lábad elé" címet lecseréljük, de szellemisége megmarad. A "Földönjáró" elnevezés előző tevékenységekből más kezdeti próbálkozásokból maradt meg és egyszerűsége, tartalma alkalmassá teszi arra, hogy visszatérjen és tovább meneteljen a blog címeként. Nem csupán a blog címe, rövidesen a külső és a tartalom is megváltozik illetve bővül. Remélem érdekesebb, frissebb és jövőbe mutatóbb oldalakkal tudok majd jelentkezni!


További kellemes időtöltést!


Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This Share on Tumblr Email This

VAHAVA: VÁltozás-HAtás-VÁlaszadás

Egy korábbi témafeldolgozásom került a a napokban a kezembe. Mivel úgy döntöttem, hogy a blogot folytatom de egyelőre időm még nem sokat enged, ezért a most megtalált és már korábban összeállított anyagot is megosztom itt. A globális környezeti problémák ezúttal magyarországi vonatkozásban mutatkoznak be. Fontosnak tartom, hogy a nagy globális kérdések mellett a helyi, lokális kihívásokkal és kérdésekkel is foglalkozzunk. Ezúttal egy picit szakmaibb vizekre evezünk. Tulajdonképpen maga a téma szakmai de minden érdeklődő számára fontos lehet megismerkedni a magyarországi kutatásokkal és az elmúlt évek vagy évtizedek történéseivel. Lássuk miről is szólt és mit jelent a jövőnkre nézve az első komoly klímaváltozással foglalkozó magyar projekt: a VAHAVA.


Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This Share on Tumblr Email This