2012. május 19., szombat

Csónakázó-tó - Szombathely


 "A szombathelyi Csónakázó tavat 1961 nyarán kezdték el kialakítani az egykori agyagbányászat miatt az Arany-patak táplálásával, és a helyiek már 1965-től igénybe is vehették mind a Horgásztavat és a Csónakázó tavat.
1967-ben a megye arborétumaiból fákat telepítettek a tó környékére, így az évek alatt a Csónakázótó és a környezete a város legszebb, legkellemesebb részévé vált, mindazonáltal a Horgásztó kiváló horgászási lehetőséget biztosít. Ki lehet itt fogni süllőt, csukát, amurt, harcsát, kárászt és keszegféléket is.
A Csónakázótóra az 1964-ben épített 52 méter hosszúságú hidat 2008-ban felújították, ugyanis a híd korlátja már az eltelt évek folyamán eléggé elöregedett. Kapott egy új kovácsoltvas korlátott és kandeláberes világítást is, így éjszaka hangulatos fények alatt sétálgatva lehet romantikázni."
Forrás: http://szombathely.varosom.hu/latnivalok/kirandulas/Csonakazoto.html




Mocsárciprus

A tó



Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This Share on Tumblr Email This

2012. május 7., hétfő

Balaton-felvidék, ízelítő

Egy kicsi ízelítővel induljunk. A legutóbbi kirándulásunkról tűzök ide néhány fotót kedvcsinálónak. Részben azért, hogy ismerkedjek a blog lehetőségeivel, részben pedig azért, hogy amíg bővebb beszámoló, illetve az első rendes bejegyzés meg nem születik, addig is tartalmasabbá tegyem az oldalt.


Úrkút - Csárdahegyi Őskarszt

Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This Share on Tumblr Email This

Indulás

Nézz a lábad elé! -indul e címmel új blogom -, de ne csak a lábad elé, sokkal inkább mindenfelé. Bármerre jársz, kirándulsz, repülsz, hajózol, hegyet mászol vagy csak épp a munkahelyedre sétálsz, ha figyelmes vagy valóban ezer csodát láthatsz magad körül.
Az új blogomban saját világomból szeretnék minden olyat megosztani az olvasóval, ami számomra - és remélem mások számára is - érdekes, különleges vagy épp hasznos is lehet.
Ahogy időm engedi, rövidesen elindulok és amibe belebotlom, megírom.

Kellemes időtöltést kívánok!
Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This Share on Tumblr Email This